Naudojimo instrukcijos
Šis mišinys buvo pradėtas naudoti jau XIX a. pabaigoje
Prancūzijos vynuogių soduose. Tai - neorganinės druskos - vario sulfato mišinys
su kalcinuota soda, kuris gali būti naudojamas pagrindinių vaismedžių, uoginių
augalų, gėlių priežiūrai. Šio mišinio pavadinimas kilo nuo
Prancūzijos regiono, kuriame jis pradėtas naudoti.
Burgundijos skysčiu rekomenduojama apdoroti augalus tokių simptomų prevencijai:
- chlorozės (lapų, ūglių, stiebų spalvos pakitimai),
- baltos ir pilkos apnašos,
- nekrozės (audinių ar augalo dalių žuvimas, pajuodavimas) ir kt.
NAUDOJIMAS
Burgundijos mišinys ruošiamas iš vario sulfato, kalcinuotos
(skalbiamosios) sodos ir vandens, juos sumaišant santykiu 1:1,25:100.
Dažniausiai vartojamas 1 % tirpalas.
10 l tirpalo paruošimas: 10 l vandens, 100 g vario sulfato
ir 125 g skalbiamosios sodos.
Ruošiant Burgundijos skystį 5 litruose vandens ištirpinkite
vario sulfatą, o likusiuose 5 litruose - 125 g skalbiamosios sodos. Tada iš
lėto maišydami supilkite sodos tirpalą į vario sulfato tirpalą.
Burgundijos skystis veiksmingiausias, kai jautrios augalo
dalys padengiamos tolygiu apsauginiu sluoksniu. Šis mišinys ypač tinkamas
naudoti gėlėms, kadangi taip intensyviai nenudažo augalų ir nekenkia prekinei
išvaizdai.
DĖMESIO! Nenaudokite labai stiprios koncentracijos tirpalų,
gali apdeginti augalus
Augalai purškiami ramybės būsenoje. Kai pasirodo lapeliai purškimo normą mažinkite per pusę arba rinkitės kitą produktą Copfort
Prieš naudodami visuomet
perskaitykite etiketę ir informaciją apie produktą.