Naudojimo instrukcijos
Paprasta naudoti tiek pradedantiesiems, tiek hidroponinio
auginimo profesionalams!
- pH up skirtas hidroponinių sistemų maitinamųjų tirpalų pH
vertės padidinimui (rūgštingumo sumažinimui).
- pH down skirtas hidroponinių sistemų maitinamųjų tirpalų pH
vertės sumažinimui (rūgštingumo padidinimui).
Prieš imdamiesi koreguoti rūgštingumą, patikrinkite pH vertę
lakmuso juostelių ar pH matuoklio pagalba. pH korekcijai įlašinkite keletą
lašelių preparato į maitinamąjį tirpalą, esantį sistemoje, vėl pamatuokite pH
vertę. Kartokite procesą, kol bus pasiekta norima pH vertė. Reikiama preparato
naudojimo norma priklauso ir nuo esamo pH, augalų augimo tarpsnio, ir nuo
maitinamojo tirpalo sudėties bei koncentracijos. Daugumai augalų
rekomenduojamas tirpalo rūgštingumas – pH 5,5–6,5. pH koreguojančius preparatus
visada naudokite nedidelėmis normomis. Nemaišykite pH up su rūgštimis, o pH
down su šarmais ir kitais nesuderinamais produktais. Visada naudokite tik su
paruoštu maitinamuoju tirpalu.
Optimalus pH įvairiems augalams nėra vienodas, todėl
pateikiame rekomendacijas kai kuriems plačiau auginamiems augalams:
Augalai
|
Rekomenduojamas pH
|
Svogūnai
|
6,5–7,0
|
Paprikos
|
5,5–7,0
|
Braškės
|
5,5–6,5
|
Pomidorai
|
5,5–6,5
|
Agurkai
|
5,8–6,0
|
Salotos
|
6,0–6,5
|
Prieš naudodami visuomet perskaitykite etiketę ir informaciją apie produktą.
Daugiau apie HIDROPONIKĄ skaitykite čia