+370 652 69755
Susiekite su mumis
Turite patvirtinti, kad esate ne jaunesnis nei 16 metų asmuo ir , kad sustinkate su duomenų tvarkymo taisyklėmis.
Ar dirvos pH smarkiai Įtakoja augalų augimą?

Ar dirvos pH smarkiai Įtakoja augalų augimą?

Visi augalai reaguoja į dirvožemio pH. Dirvos rūgštingumas yra natūralus, gamtos nulemtas, tačiau dėl žmogaus veiklos kintantis rodiklis. Kuo daugiau naudojame trąšų, tuo dirvožemis labiau rūgštėja. Rūgščioje dirvoje kaupiasi aliuminis, manganas, kurie stabdo augalų augimą. Tokioje dirvoje augalai sunkiai pasisavina kalcį ir magnį, dirvos bakterijų veikla tampa silpna, vyrauja grybai, negyvena sliekai. Rūgščios dirvos požymiai - tai tokių augalų kaip trispalvės našlaitės, vėdrynai, asiūkliai ar samanų gausumas. Tačiau pernelyg šarmingoje dirvoje augalams sunku pasisavinti varį, cinką, geležį, azotą. 

Nustatyti dirvos rūgštingumą galite naudodami tam skirtas lakmuso juosteles.

Tačiau Microdoctor pH balance 5,5-6,5 ir be iš anksto nustatyto dirvos pH, subalansuoja dirvos rūgštingumą ties pH 5,5-6,5. Microdoctor pH balance 5,5-6,5 idealiai tinka vejų ir spygliuočių dirvos rūgštingumui subalansuoti, tačiau tinkamas ir tam tikrų daržovių auginimo terpės pH palaikymui.

Produktą sudaro dviejų tipų bakterijos, kurios reguliuoja dirvožemio pH: heterotrofinės – lėtai oksiduoja sierą, išskiria sulfatus – todėl dirva parūgštėja, ir Bacillus amyloliquefaciens – išskiria amonio jonus ir šarmina dirvą. Jos reguliuoja ir išlaiko dirvožemio pH balansą iki tikslinio pH 5,5–6,5, o tai yra idealus dirvos rūgštingumas po velėna arba spygliuočių augimo vietose. Išlaikant stabilų dirvos rūgštingumą augalai geriau pasisavina maisto medžiagas, stimuliuojamas jų augimas, tampa stipresni. 

Sodo ir daržo augalams priimtiniausias pH yra 6–7, tuomet augalai gali pasisavinti daugiausiai maisto medžiagų. Kai kuriais atvejais dirvos pH rekomenduojame subalansuoti su Microdoctor pH balance 5,5-6,5.

  • 6-8 pH. Šparagai, burokėliai, kopūstai, melionai
  • 6-7 pH. Žiediniai kopūstai, salierai, česnakai, krienai, salotos, svogūnai, ridikai, rabarbarai
  • 5,5-7,5 pH. Kukurūzai, pomidorai
  • 5,5-6,8 pH. Pupelės, morkos, agurkai, pastarnokai, paprikos, žieminiai moliūgai
  • 5,5-6,5 pH. Baklažanai, arbūzai 
  • 4,8-6,3 pH. Bulvės.

Rūgščiamėgių augalų, tokių, kaip šilauogių, bruknių, spanguolių, tinkamiausias pH ribos yra 3,5–5,5. Šie augalai negali augti šarmingesniame dirvožemyje. Dirvai RŪGŠTINTI naudokite dirvožemio rūgštintoją, amonio sulfatą, sierą.

Dirvai ŠARMINTI naudokite JUODĄJĄ KREIDĄ su huminėmis ir fulvo rūgštimis. Dėl savo sudėtyje esančių huminių, fulvo rūgščių bei mikroelementų, gerėja dirvos struktūra, didėja derlingumas, humuso kiekis, naudingųjų mikroorganizmų aktyvumas ir balansas, maistingųjų medžiagų įsisavinimas, šalinama kenksminga dirvos rūgštis, pagerėja vaisių kokybę. Visi šie procesai daro teigiamą įtaką dirvožemio struktūrai bei stabdo biodegradaciją.

Raskite Jums tinkamą produktą dirvos rūgštingumo korekcijai